Jelenlegi hely

Hangos tiltakozás, a családon belüli erőszak ellen!

1051 Budapest, Szent István tér

A Facebook-on meghirdetett eseményünk erős sajtóérdeklődés mellett rendben lezajlott. Az esemény leírása itt:

Seres Barbara vagyok, családon belüli erőszak túlélő.
A fiam már nem volt ennyire szerencsés: 2015. január 17-én, 6 hónapos korában, az apja ledobta őt a negyedik emeleti körfolyosóról, majd utána ugrott. 
Azért, hogy ne őrüljek bele a fájdalomba, megálmodtam az Angyalhír mozgalmat. Minden évben, Ádám születésnapja alkalmából emléksétát szervezek a családon belüli erőszak áldozataiért, hogy felhívjam a társadalom figyelmét erre a fontos problémára, hogy ne csak a sorstársaim értsék mi történt velem, hanem az igazságszolgáltatás, a gyermekvédelem, a szociális támogatórendszer szereplői. Azért, hogy többet ne fordulhasson elő az, ami velünk. Hiába kértem segítséget a családsegítő szolgálattól, a rendőrségtől, a bíróságtól, nem támogattak semmiben és ezzel maguk is bűnrészesekké váltak a fiam megölésében. Szomorúan tapasztalom, hogy a mi tragédiánk nem indított el változást az érintett szakmákban. Nem folytattak le belső vizsgálatokat, nem keresték a felelősöket, s ami ennél is fontosabb, nem vonták le a tanulságokat, ami lehetővé tenné, hogy a többi hasonló ügyet jobban kezeljék. 
Az előző két évben halkan, csendes séta keretében próbáltuk felhívni a társadalom figyelmét a családon belüli erőszak kérdésére. Idén szakítunk a hagyományokkal és hangosan kiáltunk azokért, akiknek hangját nem hallja senki. 
Ebben az évben nem csak a NANE, a Nőkért Egyesület és a PATENT áll ki a bántalmazottakért, hanem a Szelid Motorosok a Zaklatások ellen csoport is kíséri a menetünket.
Nagyon örülnék, ha Ti is el tudnátok jönni!
Találkozzunk 2017. május 28-án vasárnap 14:00 órakor a Szt. István téren, a Bazilika előtt!
Itt meghallgatjuk a beszédeket, majd az áldozatok emlékére 100 fehér léggömböt eresztünk fel. Ezt követően elindulunk rendhagyó sétánkra, hogy végül csatlakozzunk az Ezer Lámpás Éjszakája közönségéhez az 56-osok terén.

A séta útvonala: 
Szent István tér - Andrássy út - Hősök tere - Műcsarnok melletti buszparkoló

A tervezett program.
2017. Május 28. Vasárnap
12:30 A rendezők megérkeznek, elkezdik a lufik fújását, összeszerelik a Néma Tanúkat
13:30 „Szelid Motorosok a Zaklatások ellen” és támogató motorosok megérkezése a Bazilika melletti parkolóba, motorokkal fényképezkedés a gyerekeknek
14:00 Beszédek kezdődnek 
14:45 1 perces csend, majd lufik elengedése
14:55 (legkésőbb) Felsorakozunk a sétához
15:00 Menet indul, elöl a motorosok, utánuk gyalog a demonstrálók, a mortorosok pontokon bevárják őket.
16:00 megérkezés a Műcsarnok melletti busz parkolóba, bejelentjük a séta végét

Hogy a zajról ne csak a motorosok gondoskodjanak, kérlek hozz magaddal fazekat, lábosfedőt, fakanalat, hogy így (is) követeljük jogaink érvényesítését.
További szervezetek csatlakozását és a sajtó jelentkezését a +3670 524-3400 telefonszámon és az info.angyalhir@gmail.com e-mail címen várjuk.

Seres Barbara és az Angyalhír csapata

Az esemény dátuma: 
vasárnap, május 28, 2017 - 13:30
Levelezési cím: 
Hunyadi út 98.
Szihalom
3377
Magyarország
Telefonszám:: 
70 385 2417
 

Adatvédelem

A szelidmotorosok.hu portál mindenfajta személyes jellegű információ megadása nélkül szabadon látogatható, .....

Tovább....

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer