Jelenlegi hely

Játékok a gyermekszív sebészetre - Ildikó projekt

Dátum: 
csütörtök, április 19, 2018

Motoros angyalok harcolnak, a családon belüli erőszak ellen

A készült képeket a képre kattintva tudod megnézni! >>

Bántalmazónak, zaklatónak lenni manapság már nem is annyira kifizetődő dolog, hiszen amióta a szelídmotorosok is beszálltak a családon belüli erőszak és a zaklatások elleni küzdelembe, igen csak fel kell kötni a gatyáját annak, aki megpróbálja mégis erőszakban tartani a családját, nőket, gyermekeket! A kezdeményezés nem új keletű, de Magyarországon mindenképpen egyedülálló! Miért is különleges harcos nők és férfiak a szelídmotorosok? Tartsatok velem és megmutatom nektek… A csoport jelenleg több, mint 700 tagot számlál és folyamatosan, napról-napra nő! Ők azonnal útra kellenek, mondhatni stílusosan nyeregbe pattannak, ha azt kérik tőlük. Sokszínű a társaság, de egy közös mindenkiben, hogy védelmezik azokat, akik erre rászorulnak, mert bántalmazásnak, vagy zaklatásnak vannak kitéve. Ők is nők, férfiak, anyák, apák érző szívű emberek és kemény motorosok, akik nem félnek semmitől és senkitől! Ez talán azért is fontos komponens, mert ellentétben velük a bántalmazottak, zaklatottak szinte 99%-ban félnek a bántalmazóktól. Félelemben élik mindennapjaikat. Valójában, ha a kórképet megvizsgáljuk az erőszaktevők jelentős része úgy szocializálódott, hogy vagy gyermekkorában őt magát is érték ilyen erőszakos cselekmények, zaklatások nagyban emiatt is kialakult náluk egy fajta torz személyiségmodell. Persze ennek oka azért sokkal összetettebb és semmiképpen nincs felmentés a bántalmazásra! Az uralkodás és a hatalomgyakorlás ősi ösztön az emberiség történelmében, de még súlyosabb, ha pszichológiai aspektusból vizsgáljuk, hiszen a fizikai tüneteken túl mutat ennek emocionális következménye. Erre több kísérletet is folytattak már az egyik leghíresebb volt a Stamfordi börtönkísérlet. Ennek részletei, ha érdekel itt olvashatod el: Stamfordi börtönkísérlet. Jelenleg Magyarországon is többezer nőt, gyermeket és családot érint a családon belüli erőszak, a bántalmazás és a zaklatás.

Hogyan dolgoznak a szelídmotorosok?

A bántalmazásnak, zaklatásnak, erőszaknak kitett személyek írnak általában nekik és elmesélik a történetüket a csoport adminoknak. A Csoport közösen megvitatja, hogy mi lehet a segítség legtökéletesebb módja és az ügy mögé állnak! Persze mindig megvizsgálva a törvényes keretek betartását! Ezt követően, a social média platformok előnyeit kihasználva, először is a bántalmazásban szenvedőknek hirtelen sokszáz keményfiú és nő ismerőse lesz. Ha ettől sem retten meg az erőszaktevő, akkor őt is megjelölik. Ha még ez sem tántorítaná el eléggé, akkor jön a demonstrálás ahol, ha kell sok száz motoros kíséri el a gyermekeket az iskolába, vagy a nőket a saját lakásukhoz stb. Hogy működik-e ez a fajta erődemonstráció? Azt kell mondjuk, hogy az esetek szinte 100%-ban, hiszen hamar elmegy a kedve a bántalmazónak, ha ezek a kemény nők és férfiak megjelennek és nem is kell semmilyen testi viszont fenyítés. Elég, ha látja, hogy innentől kezdve kedvenc hatalmaskodásának ő lehet a legdurvább elszenvedője! Természetesen a bántalmazottak lelki ereje is megnő az által, hogy motoros angyalok vigyáznak rá onnantól kezdve, amíg csak szükség van erre! A legfontosabb, hogy ők gyógyulni tudjanak a múlt sebeitől. Ilyen segítő angyalszárny volt Ildikó esete 2018.04.20.-án is, akit a csoport kísért el egy ilyen találkozóra, az eredményét a lenti videóban egyértelműen láthatjátok. 

 (Ildikó és az őt kísérő szelídmotorosok- 2018.04.19. -Budaörs)

Elképesztő összetartás és adakozás! Ők a szelídmotorosok!A csoport önszervező módon gyűjtötte a játékokat, hogy szívbeteg gyerekeknek tudjanak segíteni velük. A Gottsegen György Kardiológiai Intézetben is jártak

2018.04.20.-án, ahol átadták az osztálynak, a gyerekeknek az összegyűjtött játékokat. Különös színfoltja volt, hogy egy hajléktalan ajándékai is köztük voltak sok-sok csoki formájában, amit ő vásárolt a saját adományaiból, hogy a gyerekeknek segíteni tudjon. A csoport tagjai megszervezték vele a közös találkozót átvették és elszállították gyermekeknek azokat is! János bácsiról, az adakozó hajléktalanról itt olvashattok még: János bácsi története

Látva ezeket az elszánt segítő motoros angyalokat nem csak kemények, de igazán érző szívű emberek, nők, férfiak, anyák, apák mert, ha zeng az ég akkor ők ott vannak és hallatják a hangjukat az elesettekért, betegekért, bántalmazottakért elég hangos decibelen! ;) 

 (Szelídmotorosok a játékátadás után - 2018.04.19. - Gottsegen György Kardiológiai Intézet - Budapest)

A csoport teljesen politikamentes, ami a célokat tekintve nem is működhetne másképpen. A 2018.04.20-i eseményfolyam is visszaigazolta, hogy a szelídmotorosok Nyíregyházától, Vácon át és még sok települést sorolhatnánk, érkeznek mert, ha szükség van a segítségre sem távolság, sem idő nem számít! Elképesztően nagyszerű emberek mindannyian! Hatalmas respect nekik!

Fontos! Ha Te is bántalmazott vagy, vagy zaklatásoknak vagy kitéve, vagy csak ismersz olyanokat, akik így élnek, vedd fel velük a kapcsolatot mihamarabb, ne élj többé félelemben, mert mindig van választás, soha ne törődj bele! Kérj segítséget!

http://drman.blog.hu/2018/04/23/motoros_angyalok_harcolnak_a_csaladon_beluli_eroszak_ellen

Hegedűs Klár Rafael

 

Adatvédelem

A szelidmotorosok.hu portál mindenfajta személyes jellegű információ megadása nélkül szabadon látogatható, .....

Tovább....

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer